Lockdown regels en lockdown feestjes, handhavende maatregelen en uitdehandgelopen aprilgrappen, vax en antivax, hoe gepolariseerd ook, achter alles schuilt verlangen om weer te kunnen léven. Om niet voor altijd te hoeven blijven verschuilen. Verlangen om te leven wint het van gevangenschap, in welke vorm dan ook. Leven zoekt een weg. Desnoods door de afsluiting heen.

Eigen aan leven is wel dat dat tijd nodig heeft. Tijd ook om weer te kunnen leven. Voorbij de dood, de ademnood, de impasse, de lockdown, de onderdrukking. Dat is niet niks. Alleen leven dat tijd neemt is sterk genoeg om vrij te worden. Want voor echte vrijheid moet je sterk zijn. Durven.

Vrijheid die met geweld genomen wordt is geen vrijheid. Mijn bevrijding is verbonden met de jouwe. Vrijheid moet groeien. Samen. Vrijheid moet je kunnen delen. In alle ruimte, voor jezelf en voor anderen.

Pasen 2021.