Het PSC zet zich al decennialang in voor vluchtelingen. We werken daarbij altijd kort op de bal èn structureel. Vluchtelingenproblemen doen zich voor in ons land, maar beginnen vaak ver weg, bij de oorzaken van migratie. Moeten vluchten is onrecht. Het zou niet moeten zijn dat mensen geen andere mogelijkheid meer zien. Onrecht prikkelt ons. Maar het zijn niet wij die de oplossing hebben. De wereld verbeteren doe je samen. Iets doen aan migratie, dat is een verhaal van kip èn ei.

Het bracht ons naar Burkina Faso, het armste land van het armste continent Afrika. Een land rijk aan talent en veerkracht.

Kip is de meest praktische bron van proteïne in Afrika. Met gezamenlijke inspanning hebben we in Burkina een kippenbedrijf op poten gezet volgens principes van partnerschap, kwaliteit, duurzaamheid en perspectief. Het ei is gelegd, het project blijkt een daverend succes dat binnenkort tot schaalvergroting (om in de sfeer te blijven :-) ) zal leiden.

We zijn er vol van. Dit is een verhaal van hoop. Van vriendschap. Hier worden we allemaal betere mensen van.