Sri Lanka. Extremistische aanslagen. Honderden doden en gewonden. “Er zijn geen Belgen bij”, klinkt het geruststellend. De brand in de Notre Dame telt zeven keer het aantal hits op Google. Zijn mensen van een ver land zo onbelangrijk?

Pasen. Het feest dat je helpt opstandig zijn. Opstandig over onrecht en miserie. In de volkskapel aan het Schoolplak lezen we samen in de bijbel dat Petrus, die opgehemelde apostel, dat zelf ook heeft moeten leren inzien (Handelingen 10). Jezus is gestorven en opgestaan uit liefde voor iedereen, van alle volken dus. God heeft hem dat expliciet duidelijk moeten maken. “Nu begrijp ik pas goed dat God alle mensen even belangrijk vindt.” Zijne franc is dan toch gevallen da ge iedere mens serieus moet pakken. Ook die mens ginderachter is ne mens. In die manier van denken moeten we ons laten onderdompelen, zegt hij. Dopen dus.  Dat betekent niks minder dan zelf uw bekrompenheid afleggen als een vuil kleed en met Jezus opstaan tot een nieuwe mentaliteit.

Dat is Gods gedacht en die is niet kapot te krijgen, ook door de dooie dood niet. Tot op vandaag. Voilà. Nu weten we het weer. Zo kunnen we toch Pasen vieren.