Het kon niet op. Zon, koekjes, ballonnen. Blijde gezichten van papa’s, mama’s, kinderen, en iedereen die mee ging. Picknick en spelletjesmiddag in Park Spoor Noord. Zomaar een spontaan idee van Mohanad.

Want in ACM komen ze maar binnen, al die gezinnen, en hoe ziet hun leven eruit: opgepropt in een kamertje, rugzakken vol ellende, stapels gedoe rond papieren – daar blijft geen ruimte over om te spelen. Kon dat niet eventjes doorbroken worden? Natuurlijk moet dat kunnen!

Allerlei mensen helpen spontaan mee: van de kerken en wie maar mee wil doen. Opeens ontmoet je elkaar. En met wat lekkers, en een berg waterballonnetjes en een groot springtouw en bellenblaas en een vlieger en koekhap-koeken aan een touwtje en wat ballen … kan het niet op. Wat een plezier! We kwamen allemaal los.

Even allemaal samen op die weg van verlangen, naar een wereld waarin mensen kunnen spelen en lachen.

(Foto: Brandpunt 23)