Maandelijkse Bijbelbabbel. De bijbel ligt open voor mensen die er vrij mee willen omgaan. We wisselen onze ideeën uit. Voor de één is het een sprookjesboek, voor de ander een spiegel, weer een ander ziet er houvast in, maar het kan ook evengoed vol vraagtekens zitten, net als het leven zelf. Benieuwd zijn we allemaal. Gezond kritisch ook.

We lezen verder in een spannende verhalenreeks (1 Samuel 24). Koning-generaal Saul zit arme vlo David weer ‘s op de hielen. Met een kanon op een mug noemen ze dat. Maar pas op, zo’n minibeestje kan prikken. De koning gaat met zijn billen bloot. Ja, zo grappig wordt het. Trouwens, het had ook vromer kunnen verlopen, zo gaat het verhaal. Met God aan je kant je gelijk halen bijvoorbeeld. En je vijand knuffelen. Maar dat blijkt nu net niet de bedoeling. Het kan veel creatiever. Of zoals de Dalai Lama gezegd zou hebben: als je denkt dat je te klein bent om verschil te maken, probeer ‘s te slapen met een mug in je kamer. Daar kan geen kanon tegenop.

Woordgrapje en doordenkertje: kanon lijkt op canon, die poging tot vastlegging van Gods Woord. Maar pas maar op: Gods Woord heeft vleugeltjes en kan verrassend prikken.