Op kraambezoek. Wij westerlingen maken ons zorgen: wat voor cadeautje neem je mee, welke tijd past het best, sorry dat we wat later zijn. We komen binnen en mama en baby slapen rustig verder. De papa en een vriend maken eten klaar. Een typisch gerecht speciaal voor pas bevallen mama’s: vol vitamine E, zeggen ze. Mama komt erbij. We krijgen elk een vork en genieten samen van het zachte krachtvoer uit één bord. Baby slaapt nog steeds; wordt niet gestoord omwille van het bezoek. Papa gaat de andere kinderen van school halen. Ze komen rustig binnen, zeggen allemaal dag of geven een knuffel, vertellen spontaan, in alle rust. Ze nemen deel aan wat er gebeurt.  En klein broertje slaapt rustig verder. We gaan samen naar hem kijken. Hij blijft slapen. Een huis vol kinderen, en één en al harmonie.

Hier woont liefde. Tussen papa en mama, voor elk kindje, voor elke gast. Alles gebeurt in een vloeiende beweging, zonder dat er iets gezegd moet worden.

En de baby slaapt de vredige slaap van diep welkom zijn.