Straat rat – street art

By |2019-01-17T09:16:54+02:00maandag 30 april, 2018|Categories: Verhaal|

Mijn trein staat stil voor een sein voor “de put” van Antwerpen Centraal. Ik zie een meer dan levensgrote rat vlak voor me. Tussen andere street art. Alle tijd om ernaar te kijken, er een foto van te nemen. Street art intrigeert me. Wie zijn de makers, wat zijn hun verhalen erachter? Dit hier is wel heel frappant wat het vaak is: rat art. Je kunt dezelfde letters anders zetten en hetzelfde anders zien.
Straatratten genoeg in een stad, zou je zeggen. Je kunt je neus ervoor ophalen. Doen of ze er niet zijn. Ze bewonen de straten, de ondergrondse gangen, de putten. Ze leven van wat anderen weggooien. Ze lijden een bestaan van stank en afwijzing. Ze worden geweerd als de pest. Maar het zijn wel zij die verhalen te vertellen hebben. Ruw en meer dan levensgroot. Soms kijk je er pas naar als het sein op rood staat en je erbij moet stilstaan dat je een put binnen rijdt. En dan denk ik, die net zo bang ben voor ratten als iedereen: wat een kunst om zo je verhaal te vertellen. Zodat we er even niet naast kunnen kijken.
Rat art.

Deel dit bericht

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Go to Top