Iedereen kan je buddy worden. Iedereen kan voor iedereen een buddy zijn.

We gaan naar Averbode. Met ons 35. Vandaag maken we kennis met elkaar. Allerlei mensen. Niemand valt uit de boot. Iedereen heeft het nodig om soms even thuis te komen bij een ander. We krijgen allemaal een metgezel. Mijn buddy leert mij in een gesprekje van vijf minuten al veel bij. Over dakloosheid. Dat dat iedereen kan overkomen. Dat daklozen dus heel verschillend zijn. En vaak in hun rugzak onvermoede talenten en levenswijsheid meedragen.  Dank u wel, mijnheer met uw humor en uw verhaal. Ik geniet van de veelkleurigheid in de groep. We hebben allemaal iets in te brengen. Een lieve vrouw met Down leidt met zachte hand een blinde naar de eetkeuken.  Aan tafel vallen categorieën weg. Wat is dat mooi om te zien gebeuren. Even een stukje hemel op aarde. Dat belooft.

(Drie dagen Averbode met ‘t Vlot en Jambo. Ook u kunt dit steunen met een gift en met meeleven, zie: http://www.worldofcrowdfunding.com/wij-doen-aan-hoop-verlenen-driedaagse-de-abdij-met-antwerpse-dak-en-thuislozen en kom op 1 mei om 18u ons uitzwaaien in een zendingsviering in H.Hart, Lange Beeldekensstraat 20)