Koude stad, warme harten

Straatdodenherdenking 2018 – 35 mensen met namen en een plek in ons hart

“Vole vole petite aile
Ma douce, mon hirondelle
Va t’en loin, va t’en sereine
Qu’ici rien ne te retienne
Rejoins le ciel et l’éther
Laisse-nous laisse la terre
Quitte manteau de misère
Change d’univers” … (Celine Dion)

Vlieg maar, kranige vogels, laat deze kille aarde maar los, de koude stad, de harde straten die jullie dood zijn geworden. Laat de hemel nu jullie veilige dak worden, warm en omvattend, één en al aanvaarding en welkom. Wij noemen jullie namen, warmen ons aan papieren bekertjes met koffie of thee en aan elkaar, eventjes verenigd en dan weer elk ons weegs. Maar blijvend verbonden in het niet willen vergeten, niet onverschillig willen worden, elke mens waardevol willen blijven vinden… Juist ook jullie. Kranige vreemde vogels, jullie trekken onze blik naar de hemel toe.