Beste niet-beste Conner,
u kunt trots zijn op België. Komt u daarom terug? Uitgerekend op het mooiste feest Eid al Fitr, waar mensen op hun Eid-best het mooiste van zichzelf laten zien? Awel, welkom dan in uw plekje in België, land van mensenrechten en democratie, vrijheid van expressie en onderneming, diverse taalgemeenschappen en talent tot compromis. Ga vooral vandaag ‘s wandelen door Molenbeek. Of door de Seefhoek, mijn buurt. En nog zoveel andere plekken. Liefst vandaag. U zult genieten van de vrolijkheid, het lekkers, de kleuren. In ons België kan dat allemaal. Mensen kunnen hier gelukkig zijn, feest vieren, in vrede samenzijn met wie hun lief is, hun leven opbouwen. Ieder volgens eigen beste talenten. Dit mini-plekje aardbol dat België is, waar mensen gekozen of ongekozen belanden en er het beste van maken, is uw plekje net zozeer als hun en ons aller plekje, zoals het eigenlijk ook tegelijk een plekje is van niemand, want we zijn allemaal maar passanten in dit leven en dit universum, met al of minder chance. Voel u maar content in België en maak er ook maar het beste van, met de kansen die u vandaag opnieuw in uw schoot geworpen krijgt. Wees een positief rolmodel in ons taalgebied, neem Belgisch-verbindende woorden in de mond. Die leer je door veel te luisteren, door in Molenbeek en de Seefhoek rond te wandelen en op café tussen pot en pint het beste van onze cultuur te tonen, vast een cultuur om trots op te zijn. Grijp deze kans. Dan kunnen wij ook trots zijn op u.
Groetjes van een vreemdeling van origine die nog altijd de taal aan het leren is en fijne Eid al Fitr